Tourist Info

Toeristische Informatie

 

In de omgeving van de camping vindt u vele toeristische trekpleisters. Hieronder een beknopt overzicht. Wij informeren u graag over bezienswaardigheden in de omgeving. Er is een map met toeristische tips op de camping beschikbaar en tevens liggen er fiets- en wandelroutes voor u klaar. Bij Tourist Info De Lutte Losser kunt u ook terecht voor alle toeristische informatie.

Hieronder sommen we alvast een aantal zaken op die u zeker niet mag missen wanneer u in De Lutte kampeert.

 

Fietsen in Twente

Ontdek het Twentse coulissenlandschap per fiets. Wij hebben diverse fietsroutes voor u beschikbaar. Verder vindt u in Twente een netwerk van fietsknooppunten van maar liefst 2500 km lengte waarvan 500 km over de Duitse grens.  Fietsknooppunt 19 ligt op ca. 200 meter afstand van de camping.

Arboretum Poortbulten

Dit prachtige bomenpark ligt tegenover de camping.

U treft hier 2500 bomen en heesters uit alle werelddelen verdeeld over 1000 soorten. Uniek om te beleven en elk jaargetijde heeft iets bijzonders. In de herfst een kleurenexplosie en in de lente en zomer een bloesem- en bloemenparadijs. Margrietenvelden, orchideeën en zoemende bijen. Met een beetje geluk spot u zelfs een ijsvogel. Echt genieten.

Klompenmakerij Koop

Op een slechts een paar honderd meter afstand van de camping vindt u klompenmakerij Koop. Deze klompenmakerij bestaat al sinds 1680. U kunt hier reserveren voor een rondleiding.

Lutterzand

Op zo’n drie kilometer afstand van de camping vindt u het Lutterzand

Al kronkelend stroomt het riviertje de Dinkel door dit 750 hectare grote natuurgebied.

Het glooiende landschap bestaande uit zandverstuivingen en heidevelden is begroeid met dennebomen, loofbomen en jeneverbessen. 

Burg Bad Bentheim

Het stadje Bad Bentheim ligt ca. 10 kilometer vanaf de camping en is met de fiets goed bereikbaar.

Het stadje is bekend om zijn kasteel Burg Bad Bentheim dat is opengesteld voor publiek en om zijn Kurort.